Lucia på Nyrup Hotel 1957

af Margith Sprotte

I mine afdøde forældres gemmer har jeg fundet disse 3 billeder fra en Lucia-fest på Nyrup hotel i 1957. Jeg husker selv festen, men har fundet min mors beskrivelse til mine bedsteforældre i Jylland, så jeg lader brevet (dateret 18/12-1957) fortælle, med den retskrivning min mor brugte:

I sidste Uge var der Luciafest paa Hotellet. Da var Karen med og optræde som en lille Engel. Peter mener ellers hun egner sig bedre til at være Nisse. Det var ganske smukt at se paa. Der var en Højskoleforstander der talte eller læste op. Saa kom Luciabruden med sine tolv Terner syngende Luciasangen ind i Salen og blev stillet op paa Scenen. Saa sang de ”Velkommen igen Guds Engle smaa”, og saa kom 8 smaa Engle trippende med hver sit tændte Julelys i Haanden, Karen den næstmindste. Da de var kommen paa Plads sang de: ”Her kommer Jesus dine smaa,” og saa sang de en Del julesalmer, og Luciabruden læste Juleevangeliet. – I Aftes var de paa Alderdomshjemmet og glæde de gamle med deres Sang. De var ellers fint pyntet i hvide Kjoler, og Englene havde ogsaa Vinger paa. Saa sagde Margith: ”Jeg sidder og kikker paa Karen hele Tiden, for hun er den sødeste af dem alle sammen.” – Det var ganske rørende, hun var ikke Spor misundelig, selv om hun ikke skulde være med.

Min mor plejede ellers nok at kunne gennemskue mig, men jeg mener nu nok, jeg var en smule misundelig: for lille til at være terne, for stor til at være engel.

Anni Larsen, f. Petersen var Luciabrud, og for mig var det en betagende oplevelse, selv om jeg ikke selv var med.

Tidligere bragt i Medlemsnyt 5, februar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.