Rejsegilde på Nyrupvej 17

Af Margith Sprotte (bragt i foreningens medlemsblad nr. 1, 2018)

Den 21. juni 1954 var der rejsegilde på matriklen, der i dag hedder Nyrupvej 17. For os – familien Sofussen – var det en stor begivenhed, der måtte foreviges sammen med håndværkerne – og andre interesserede. For at få navne og oplevelser på billederne kontaktede jeg murermester Bent Christensen, som jeg mente var med på billederne, og jeg fik også svar (foto herunder):


Det er far (Murermester Viggo Christensen) til venstre. Til højre er det min bror, Knud. Ved siden af min bror er vores murerlærling Peter Kruuse. Han kom hertil som sydslesvigerdreng og kom siden i murerlære i vores firma. Han var en charmetrold og havde stor succes blandt pigerne, hvor han færdedes. De to andre må være: I midten Tømrer Villy Petersen, gift med Agnes fra Savværket på Rolighedsvej. Mellem far og Villy – snedker Peter Nielsen, der ellers var på møbelfabrikken, men arbejdede en kort overgang hos Villy. Nogle dage senere, 30. juni murede Peter og jeg spidsgavlen ind mod Slagter Ravn (Kirkestræde 8). Der blev solformørkelse, så håndværkerne måtte holde pause. Slagter Ravns høns gik ind i huset!

På billedet ses min farfar, Sofus Sofussen (i jakkesæt) og min far Peter Sofussen (i kedeldragt).

På billedet herunder er Annette, Connie og Jane Andersen, Margith Sofussen, Hanne Andersen, Maja Sofussen med Karen og min farmor, Vilhelmine Sofussen. De 4 Andersen-piger var døtre af Elly og Jørgen Andersen, der på det tidspunkt boede som lejere på Nyrupvej 15, men efterfølgende flyttede til eget hus på Nyrupvej 25. Et komma i byens historie – en stor begivenhed i en lille familie!!

Nyrupvej 17 (2018)